Det sägs att kokböckerna har blivit så populära för att de triggar igång själva lustcentrat i hjärnan och får oss att dregla av förväntan inför mat som vi kanske aldrig lagar. Men vi njuter den ändå, med hjärnan, via bilderna. Och vi läser recepten och fantiserar om hur vi skaffar avancerade ingredienser, oljor från långt avlägsna platser, eller odlar våra ekologiska grönsaker från grunden i egen täppa. Det är som att vi behöver vänta och längta, när maten bara är ett mikro-pling bort drömmer vi oss bort till surdegsbakande och långkok.
Men nu läste jag just att kokböckerna håller på att trängas undan av en helt ny bokflod - böckerna om mindfulness. Amelia Adamo suckade i förra veckan att hon önskade sig en handbok i tänkande - kanske är hon så trendkänslig att hon redan blivit bönhörd. Återigen är det hjärnan böckerna vill åt - vi ska lära oss att släppa taget om kraven, oron, tanken på framtiden eller det som var igår, andas och bara vara närvarande i nuet. Ytterligare en flod att flyta i. Jag fyller lungorna andas. Och inser att solen skiner. Att jag faktiskt kan jobba en stund i kväll istället. Nu ska jag pyssla med min blivande täppa.
Jättefint inlägg! Böcker om mindfulness passar väl bra nu när du bor i ditt nya hus? Kramisar Kim
SvaraRaderaHej Helena
SvaraRaderaHar skickat dig en utmaning på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2010/05/utmaning-tionde-bilden.html